Fönstermontage

Att installera fönster, ska man göra det själv eller ska man anlita hantverkare för att göra det åt en? Det är det som är frågan som de flesta ställer sig inför ett nytt fönsterköp. Vi har skrivit en likande artikel om ämnet som du kan läsa här, denna artikel syftar till att vara lite mer informationsgivande än den förra men läs gärna båda för att förstå dig på hur man ska välja.

Om du har fixat en del hemma med olika projekt förut så har du inga problem med att montera fast ett fönster för första gången, det är en ganska enkel process där det är svårt att göra några direkta fel, förutom att man kan tappa fönstret så att det går sönder. Man bör även vara 2 st personer när man monterar ett fönster.

Har du aldrig byggt, renoverat eller genomfört några projekt hemma så är det allra säkrast att anlita hantverkare som kan montera fast dina nya fönster.

Monteringsanvisningar

Här nedan hittar du monteringsanvisningar utgivna av olika fönstertillverkare och leverantörer. Olika modeller monteras olika, läs igenom dessa pdf filer för att skapa dig en uppfattning om hur man monterar fönster. De flesta anvisningar har en steg för steg förklaring som verkligen är enkel att följa.

PDF 1. Montage av fönster.
PDF 2. Montering pvc fönster
PDF 3. Monteringsanvisning Fönster
PDF 4. Vridfönster monteringsanvisning
PDF 5. Fönsterrenovering
PDF 6. Fönstermontage