Fönstertillverkare

I det här inlägget kommer du hitta många av de större fönstertillverkarna på marknaden samt återförsäljare av fönster så att du vet var du ska vända dig när du ska köpa fönster.

Fönstertillverkare

Elitfönster
Ett företag som jag tror alla har hört talas om är elitfönster. de säljer alla typer av fönster och är en av de största aktörerna på marknaden. Deras fabriker ligger i Lenhovda och Vetlanda. de har en lång historia som börjar redan 1924 i Lenhovda de valde fönster som specialinriktning 1953.

 

Älvdalsfönster
Ett annat företag som är lika gammalt som elitfönster är älvdalsfönster, även de har funnits till sedan 1924. De är inriktade på allmogefönster och specialtillverkade fönster men de tillverkar även många andra typer av fönster.

Lär deras tidning här: Webbtidning

 

Wisy
Wisy fönster och montage är en fönstertillverkare med säte och fabrik i Småland. De erbjuder gratis hembesök för att hjälpa dig med ditt val när du ska köpa fönster. De tillverkar alltså inte enbart fönster utan de monterar fönstren också.

 

Westcoast Windows
Ett fönsterföretag som startades 1995, de är belägna i Trollhättan. De tillverkar fönster och fönsterdörrar gjorda av aluminium och trä.

Läs deras produktkatalog här: PDF

 

Kronfönster
Kronfönster är ett företag som tillverkar fönster, dörrar och isolerade lösningar till uterum. Fönstren de tillverkar är vinteranpassade för det kalla klimatet i Sverige. De är Sveriges största tillverkare av så kallade pvc fönster.

Sp fönster
Företaget började som ett snickeri år 1946, de bytte namn till det nuvarande 1996. De säljer alla typer av fönster: fönsterdörrar, sidohängda fönster, vridfönster och vanliga fasta fönster (LÄNK) Du kan enkelt beställa deras katalog på deras hemsida.

 

Traryd fönster
Företaget bildades 1935 i Småland. De har återförsäljare i stort sett hela Sverige och de har många typer av fönster och fönsterdörrar i sitt utbud. De säljer också skjutdörrar och pardörrar.

 

Ekstrands
Företaget tillverkar både fönster och dörrar. De är kända för sin traditionella look och robusta kvalitet. De tillverkar också även garageportar. Har du ett hus på landet så kommer du definitivt hitta fönster hos Ekstrands som passar in. Du kan enkelt ladda ner deras katalog på deras hemsida.

Gå till Ekstrands

 

Outline
Outline säljer alla typer av fönster och persienner de har även ett bra utbud av dörrar. Detta gör det möjligt att du kan köpa alla fönster och dörrar som du ska ha i ditt hus hos Outline, du behöver inte välja fler varumärken för att komplettera. de har en bra hemsidan med många guider som hjälper dig att välja rätt fönster eller dörrar att köpa till ditt hus.

 

Mockfjärds
Mockfjärdsfönster är ett familjeföretag från Dalarna. Företaget utmärker sig genom att ta hand om hela processen vad det gäller att köpa fönster och att montera fönster. Det enda du behöver göra är att betala sen fraktar de hem fönstren till dig och monterar fönstren åt dig i ditt hus. Väldigt smidigt, givetvis kan du välja att montera fönstren själv om du vill spara lite pengar.

Gå till Mockfjärds

Vill du lära dig mer om hur man går tillväga för att köpa fönster, läs då den här artikeln om fönster.