Fasta fönster

Fasta fönster är som du hör på namnet fönster som du inte kan öppna, det är endast en fönsterruta utan någon funktion som tillåter dig att öppna fönstret.

Den här typen av fönster används på ställen där man bara vill släppa in ljus och inte behöver möjligheten att släppa in luft, exempel på sådana platser är fönster bredvid en dörr, och i höga byggnader där man inte vill kunna ha möjligheten att öppna med tanke på säkerheten.

De flesta som köper fönster till sina villor brukar vilja ha möjligheten att öppna fönstren oavsett var de är placerade i huset, det är därför vanligast med fönster som går att öppna.
Fasta fönster finns också dem i flerglas versioner, både 2 glas och 3 glas fast fönster finns att köpa, kan du inte bestämma dig vilken typ av fasta fönster du ska köpa bör du läsa den artikeln.

Fast fönster pris

Fasta fönster är ganska billiga och kan hittas till ett pris mellan 1000 Kr3000 Kr. Betydligt billigare fönster än de öppningsbara.

Om man har köpt fasta fönster till sitt hus och ångrat sig så är det inte hela världen, sälj dina fasta fönster och köp ett par nya öppningsbara i samma karmstorlek så går det väldigt snabbt att ersätta fönstren. Ett annat vanligt ställa att placera ett fast fönster på är ner till källare eller i Garage, många känner att det inte behöver kunna ha möjligheten att öppna upp dessa fönsterrutor.

En nackdel med ett fast fönster är att de är svåra att göra rent, vanliga fönsterrutor kan vridas så att man kan tvätta båda sidorna av fönstret. Med ett fast fönster så måste du tvätta insidan och utsidan var för sig. Det är dessutom svårt att tvätta ett fast fönster om det sitter på andra våningen eller högre upp i en byggnad då du måste ha stege eller en ställning för att komma åt att göra rent fönstret.

Se hela utbudet av fasta fönster här.