Kompositfönster & Plastfönster

Plastfönster

Plastfönster

När man refererar till plastfönster menar personer ofta olika och det kan bli missförstånd, för vissa är plastfönster ett fönster som har plast istället för glas. Själva rutan är alltså av plast. Vissa andra använder ordet plastfönster för att referera till fönster som har en fönsterkarm tillverkad av plast, såsom pvc fönster. PVC fönster kan användas i hus och är många gånger lika energieffektiva som ett vanligt fönster med träkarm. Fördelen med ett pvc fönster är att de brukar vara betydligt billigare att köpa. Vill du lära dig mer om pvc fönster kan du kolla in det inlägget som ger dig all information du behöver veta om aluminium fönster.

Plastfönster där själva rutan består av plast kan användas i förråd eller andra byggnader som inte har någon uppvärmning. Det kan dock vara lite svårt att köpa plastglas nuförtiden, vill man hålla ned kostnaden när man köper fönster till sitt förråd ska man därför rikta in sig på att köpa fönster med ett glas.

Är du intresserad av att läsa vad fönster vanligtvis kostar så kan du göra det i det här inlägget: fönster pris.
Vill du veta var och hur du kan få tag på använda fönster till ett bra pris kan du läsa om det i det här inlägget: gamla fönster.